Dziś mamy 23 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

07 września 2020

Siostry Pochowskie na podium. Błysnęły znakomitą formą

fot. pow.

fot. pow.

W dniach 27-29 sierpnia 2020 roku w Ciechanowie (mazowieckie), w ramach XXIII #Ogólnopolskich Igrzysk LZS zostały rozegrane zawody zapaśnicze w zapasach kobiet.

Znakomitą formą błysnęły Dominika Pochowska Patrycja Pochowska mieszkanki Samsieczynka (gmina Mrocza). Młodsza Dominika startowała w kategorii młodziczek (2006-2008). Po wygraniu trzech walk sięgnęła po złoty medal Mistrzostw Polski LZS nie pozostawiając rywalkom z Połańca, Chęcin i Stoczka Łukowskiego żadnych złudzeń. Równie dobrze zawalczyła starsza siostra Dominiki Patrycja Pochowska. Walcząca w kategorii młodzieżowiec-junior (1997-2002) z bilansem walk 4 zwycięstwa 1 przegrana stanęła na drugim stopniu podium Mistrzostw Polski LZS. W pokonanym polu zostawiła między innymi zawodniczki z Chełma i Lublina. Dominika jest uczennicą 1 klasy Technikum Mundurowego w Mroczy, natomiast Patrycja to tegoroczna absolwentka 8 Liceum Ogólnokształcącego w Bydgoszczy. Obie zapaśniczki są wychowankami trenera Jakuba Janiszewskiego i na co dzień reprezentują barwy klubu zapaśniczego ULKS GRYF Wojnowo.

Dominika Pochowska/ 62 kg. (młodziczki) - złoty medal
Patrycja Pochowska/ 76 kg. (młodziezowiec-junior) - srebrny medal

Materiał: powierzony

Oceń artykuł: 5 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 2 (2)

    kibic, w dniu 07-09-2020 12:00:21 napisał:

    Gratulacje dla wspaniałej mroteckiej młodzieży.Kiedy wreszcie szkoleniowcy i zawodnicy piłki nożnej z powiatu brać będą przykład z mroteckich atletów?

    odpowiedz

    • 0 (0)

    Kibic sportowy, w dniu 07-09-2020 18:54:10 napisał:

    Gratulacje i świetlanej przyszłości.. Powodzenia

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Klasyka w nowym wydaniu w kolorze Orzech Koniakowym
Meble młodzieżowe i dziecięce
Lakiernictwo
Perfekcyjne wygładzenie zniszczonych włosów!
Przewóz krajowy
Meble systemowe Dąb Sonoma/ Biały Połysk
Drukarka fiskalna Epson
2499PLN PROMOCJA PLN
Sprawdzanie geometrii kół
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)