Mistrzostwa Polski Juniorek. Brąz dla uczennicy szubińskiego liceum

fot. pow.
Zawodniczki Emdeku Bydgoszcz w składzie Agata Krause i Maja# Łęgowska zdobyły brązowy medal drużynowych Mistrzostw Polski Juniorek rozgrywanych w Gliwicach !!!
W meczu ćwierćfinałowym o medal pokonały rozstawione z nr 1 Dojlidy I Białystok 3-1 zapewniając sobie co najmniej brązowy medal, w meczu półfinałowym dziewczyny przegrały w późniejszymi drużynowymi Mistrzyniami Polski z Bogorii Grodzisk Mazowiecki. Wielkie Gratulacje dla wszystkich medalistów, a szczególnie dla naszych zawodniczek za sprawienie niespodzianki w postaci medalu Mistrzostw Polski Juniorek!
Drużynowe Mistrzostwa Polski Juniorek
1. Bogoria Grodzisk Mazowiecki
2. MKS Czechowice Dziedzice
3. Emdek Bydgoszcz (Maja Łęgowska,Agata Krause)
3. Politechnika Rzeszów
Drużynowe Mistrzostwa Polski Juniorów
1. ZKS Zielona Góra I
2. KS Polonia Kielce I
Mają Łęgowska jest uczennicą liceum w Szubinie i mieszka Skórzewie.
Gratulacje !!!
Materiał:Michał Łegowski
Czytaj również
Dodaj komentarz
LOKALNY HIT
Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
(czytaj więcej)Zielone Świątki. Niedziela Zesłania Ducha Świętego

Dzisiaj Zielone Świątki. Kościół katolicki obchodzi #Niedzielę Zesłania Ducha Świętego.
(czytaj więcej)Nie sadź IGO. Postaw na gatunki bezpieczne dla natury

Dzisiaj w naszym mini przewodniku #po świecie bezpiecznego i pięknego ogrodnictwa prezentujemy kolejne, rodzime gatunki, które będą cieszyć Wasze oczy w maju oraz te, których należy za wszelką cenę unikać.
(czytaj więcej)Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Każdy jest odpowiedzialny

7 czerwca kolejny już raz obchodziliśmy #Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Hasło tegorocznych obchodów, „Nauka w działaniu”, podkreśla ważną rolę, jaką nauka odgrywa w podejmowaniu świadomych decyzji dotyczących żywności. Bez wsparcia nauki nie byłoby możliwe utrzymanie bezpieczeństwa żywności w łańcuchach dostaw, które często obejmują cały glob i przekraczają wiele granic.
(czytaj więcej)
Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad
Sportowiec, w dniu 28-04-2025 13:51:34 napisał:
odpowiedz
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!